Din morföräldrar hade rätt - de gamla är bäst

  15-10-2018

Det fanns några som trodde att den digitala tiden skulle göra potentiometern föråldrad. Men den här enkla tekniken har visat dem mycket fel.

Ursprungligen uppfunnet av Thomas Edison - uppfinnaren av ljusbulbpotentiometrarna kan nu hittas utföra uppdrag som är både vardagliga (dämpa en lampströmbrytare) och utav den här världen (utforska Mars-ytan).

Potentiometrar är variabla motstånd, där motståndet kan ändras med en skjutreglage eller knopp. De är utmärkta i ljudprogram, t.ex. volymkontroll på tv och radio.

Behöver överleva extrema förhållanden när de förseglas till en hög standard, den nuvarande utvecklingen i potentiometertekniken håller den ödmjuka potten relevant för ytterligare ett sekel av ingenjörer.

De kräver inte omfattande mängder programstöd eller hårdvara för att spåra sin position på grund av det enkla sättet att läsa utspänningen. Och på toppen av det är de mycket kostnadseffektiva.

Att skapa komponenter till låg kostnad som tar upp lite utrymme är ett viktigt problem för dagens designers, och potentiometrarna är mycket lätta på utrymme, vikt och strömförbrukning.

Så dessa enkla elektromekaniska enheter fortsätter att tjäna sin plats i hjärtat av kontroll-, positions- och mätsystem.

Ruffy's MR-serie - en joystick med flera axlar potentiometer - gör den perfekta användningen av denna teknik.

Den här kompakta joysticken är idealisk för uppdrag i robotsystem, rullstolsstyrning, CCTV och miljöer där hög magnetfältstyrka finns. Den har utmärkt motståndskraft mot elektromagnetisk störning, såväl som liten och robust.

Sortimentet har ett alternativ med två axlar eller tre axlar, med en mängd olika inbyggda, bakre monterings- eller stigarboxar.

Som med alla Nexus-produkter har joysticken ett imponerande utbud av anpassade alternativ vilket innebär att din design kan tillgodoses på ett skräddarsytt sätt. En annan fördel med potentiometertekniken är att krukor kan skräddarsys för att designa specifikationer utan att offra lösningen.

En mängd olika handtagsmöjligheter innebär att MR-serien lätt kan integreras i alla miljöer.

Förseglad till IP54 ovanför flänsen, vilket garanterar att damm inte kan komma in tillräckligt för att störa driften trots att joysticken inte är helt dammtät. Det skyddas också mot vattenstänk.

Med en 50 ° vinkel och en fjäderåtergång är MR-serien mycket hållbara joysticks. Med en driftstemperatur på -180 ° C till 60 ° C kan de förvaras vid temperaturer från -40 ° C till 70 ° C.

För information om Ruffy potentiometerns joysticks som finns tillgängliga från Nexus, besök produktsidan http://nexuscomponents.co.uk/Products/Joysticks/Potentiometer-Joysticks eller e-post eller ring oss för att diskutera dina specifika behov.


Foto av Ajeet Mestry på Unsplash